Massagens hälsofrämjande effekter

Massage är inte bara skönt. Sker det regelbundet följer en rad olika fördelar för din hälsa på köpet. Om du inte känner någon som kan massera dig regelbundet, kan det vara läge att hitta en salong du kan besöka med jämna mellanrum. Ganska snabbt kommer du att märka de positiva effekterna som regelbunden massage för med sig. 

Bra för dig som arbetar på kontor

Sitter du stilla hela dagarna? I sådana fall är regelbunden massage något du bör titta närmare på. Det är inte ovanligt att man lider av slitningsskador av att ha suttit i vissa positioner under en längre tid. Tidiga symptom kan till exempel vara att man känner av en smärta eller svaghet i ländryggen. Håll utkik efter detta och känn efter i kroppen.

Lindrar psykiska besvär

I rätt miljö kan massage vara läkande även för psyket. Kvinnor med bröstcancer uppgav i en studie att de kände sig mindre deprimerade och arga efter att ha fått massage tre gånger i veckan. Därtill har massage har visat sig minska nivåer av stresshormoner i kroppen.

För en extra lugnande verkan kan mycket göras med miljön. Något som är populärt är till exempel massageljus, som många upplever förstärker den positiva effekt som massage för med sig. Klinta massageljus är ett exempel på ett välkänt varumärke, med dofter som havre och honung samt vanilj, plommon, bittermandel och rök.

Förbättrar sömnen

Massage är något som många uppger hjälper dem med sömnen. Förutom att det kan hjälpa folk att komma till ro om kvällarna, har det visat sig ha goda effekter på spädbarn. Massage hjälper dem att sova längre perioder och gör dessutom att de gråter mindre och blir mindre stressade. Det krävs ingen speciell teknik för att uppnå dessa effekter, utan det bör komma naturligt för föräldrarna. Beröringen är det viktigaste, och är alltså i huvudsak det som gör att dessa positiva effekter kan synas.

 

 

 

 

 

Post Author: Erik Lundgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *