Ibland är det utsidan som räknas

Det är ”insidan som räknas” men för att må bra behöver vi både tänka på vår insida och utsida. Vi gör det på olika sätt och makeup är för många vägen till att känna sig finare inför vardagen eller festen.

Börja med basprodukterna

En basmakeup kan bestå av primer, concealer, rouge och puder. Många gånger kommer man mycket långt med basmakeup och någon komplettering behövs därmed inte.

Första steget är rengöring av huden. Använd gärna produkter inom rengöring för att på så sätt få bort sminkrester och annat som ”ligger i vägen” för en bra basmakeup. Därefter kan en fuktkräm användas för att återställa balansen i huden.

Andra steget är att applicera en primer. Dess effekt är att ”plana ut” och jämna till huden. Med en primer tonas rynkor, ärr och porer ner.

Tredje steget är att välja foundation. En del väljer att applicera detta med en sminkborste, andra med händerna. Det viktigaste är däremot att man väljer en foundation som tydligt matchar den egna hudfärgen. Testa gärna på hakan om du är osäker på vilken färg som ska väljas. Eller prata med en återförsäljare på plats i en butik där du kan prova dig fram i lugn och ro.

Sista steget i basmakeup består i att använda concealer. Denna kommer att tona ner och delvis dölja röda nyanser, ringar under ögonen och finnar.

Permanent Make-up?

Via en slags ”mini-tatuering” kan make-up skapas som håller sig under längre tid, så kallad permanent make-up. Detta är inget som genomförs enbart för ett speciellt tillfälle utan utförs för att stärka vissa drag eller detaljer. Då produkter inom kosmetisk tatuering enbart bör användas av de med utbildning är det inget som bör köpas hem på egen hand. Då är det bättre att gå till en skönhetssalong för att få denna hjälp.

Post Author: Erik Lundgren