Vet mer om hälsokost

Trenden att äta nyttigt har hållit i sig länge – och förhoppningsvis fortsätter den att hålla i sig. Att må bra och ta hand om kroppen handlar inte bara om ett bra träningsschema, utan är också beroende på vad man stoppar i sig. Viktigt att känna till är att hälsokost i allmänhet passar den som kan tänka sig att se resultat på lång sikt, och inte den som vill bota en speciell åkomma eller problem (även om enskilda undantag givetvis kan finnas). 

Varför hälsokost?

Häloskost är ett ganska brett begrepp som innefattar många olika typer av mat och kosttillskott. Sammantaget ska det ge den som äter häloskost goda möjligheter att täcka kroppens alla behov av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Det finns idag flera sajter som specialiserar sig mot häloskost (Hälsokost.nu är ett exempel), där du kan hitta information, recensioner och tips för att hitta det varumärke och den typ av kost som passar dig allra bäst.

Butiker

Det finns en rad olika butiker som säljer hälokost online. Så länge du köper från en svensk sida, till exempel butikerna nedan, behöver du inte oroa dig för att livsmedlen inte ska vara kontrollerade. Svenska nätbutiker har samma krav på sig som fysiska butiker.

Svensk Hälsokost. Svensk Hälsokost är en av de större butikerna, där du hittar det mesta du kan behöva. Förutom ett välsorterat utbud finns också mängder av info och recensioner att ta del av. En fördel är att du ser kundomdömen för varje produkt. Med den stora kundbas som butiken har finns ofta ett stort underlag av omdömen att titta på. Det här kan skänka en viss trygghet när du köper en produkt – eller till exempel ge dig en avrådan från ett visst varumärke.

Bodystore. Bodystore är en butik för dig som vill börja äta mer hälsosamt. Förutom hälsokost, finns även kosttillskott och ekologiska livsmedel. Den här butiken har ett tydligt fokus mot schyssta produkter. Schyssta mot både kroppen och miljön, alltså.

 

 

 

 

 

Post Author: Erik Lundgren