Kosttillskott i boxning

Boxning är en bra träningsform. Allt fler har på senare år fått upp ögonen för hur effektiv träning det faktiskt är. En boxare tränar inte bara händer och armar – utan hela kroppen. De flesta känner till att en god kondition är ett måste för att bli en bra boxare. Tekniken, smidigheten och styrkan är betydligt viktigare faktorer för att lyckas än boxningshandskar och kosttillskott. Samtidigt är både boxningshandskar och kosttillskott något som kan hjälpa en aspirerande boxare på vägen.

Behövs extra protein?

Visst kan den boxare som snabbt vill öka i styrka ha viss nytta av protein som kosttillskott. I första hand bör man givetvis försöka att få in detta i sin kost på ett naturligt sätt, snarare än att direkt gå på stora doser proteinpulver. Bland annat skriver vi i ett annat inlägg här på sajten, ”Vitaminhetsen”, att vi överlag är för snabba för att köpa kosttillskott. Man bör alltid försöka tillgodose sina behov genom vanlig föda, på naturligt sätt.

Minska skaderisken med rätt boxningshandskar

Den som vill börja med boxning kan använda sig av vissa kosttillskott för att effektivisera träningen, till exempel protein som nämnt här ovan. Vidare uppmanar vi alla som vill börja träna boxning att minska skaderisken så gott det går. Det här kan bland annat göras med hjälp av ett bar bra boxningshandskar.

Boxningshandskar finns i många olika storlekar. Du som vill boxas så säkert det går bör använda den största storleken under träningen, 18 OZ, även om du inte är tungviktare. Dessa är normalt sett till för dem just i de tyngre klasserna, men kan användas av lättare boxare för att få extra skydd mot händerna.

Därtill är det bra att köpa lindor och ha innanför boxningshandskarna när du tränar. Dessa är billiga, enkla att införskaffa och är en snabb åtgärd för att boax på ett mer säkert sätt. För mer info om boxningshandskar, klicka här.

 

Post Author: Erik Lundgren